Αποτρίχωση Laser

Η αυξημένη τριχοφυΐα είναι το συνηθέστερο πρόβλημα τόσο των γυναικών όσο και των αντρών. To laser Alexandrite είναι η πιο σύγχρονη, η πιο μόνιμη και με τις λιγότερες παρενέργειες λύση αποτρίχωσης.

Η θεραπεία γίνεται σε συνεδρίες (6-8 κατά μέσο όρο) ανά 40-60 μέρες περίπου όσον αφορά το πρόσωπο, ενώ στο σώμα ανά 45-70 μέρες.

Η αποτρίχωση με laser ενδείκνυται για οποιαδήποτε περιοχή του σώματος.

Το laser αντιδρά με την μελανίνη, την ουσία δηλαδή που δίνει χρώμα στην τρίχα, γι’ αυτό και η θεραπεία αυτή δεν συνιστάται σε άτομα με λευκές, κόκκινες και κατάξανθες τρίχες.

Η διαδικασία της αποτρίχωσης με το laser Alexandrite είναι η μοναδική ιατρικά ενδεδειγμένη αντιμετώπιση για άτομα που παρουσιάζουν θυλακίτιδα (σπυράκια) έπειτα από αποτρίχωση με κερί ή το ξύρισμα.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ LASER

Πριν να γίνει η εφαρμογή του Laser:

 1. Θα πρέπει να έχει προηγηθεί ξύρισμα 3-5 μέρες πριν (εκτός από το πρόσωπο και τα χέρια). Αυτό συνιστάται για τη μείωση του πόνου, την πιθανότητα έντονου ερεθισμού και τέλος την απώλεια ενέργειας στο ελεύθερο άκρο της τρίχας. Σε περίπτωση που έχει εφαρμοστεί ως μέθοδος αποτρίχωσης το κερί, θα πρέπει να περάσει ένα διάστημα 3-4 εβδομάδων από την τελευταία αποτρίχωση.
 2. Σε περιπτώσεις που ο πόνος είναι αρκετά έντονος συνιστάται η χρήση αναισθητικής κρέμας 45 λεπτά πριν από την συνεδρία.
 3. Σε περίπτωση εμμήνου ρύσεως συνιστάται η χρήση ταμπόν όταν πρόκειται να γίνει εφαρμογή στα πόδια ή στο μπικίνι. Θα ήταν καλύτερο να αποφευχθεί η θεραπεία τις πρώτες μέρες της εμμήνου ρύσεως, γιατί το αίσθημα του πόνου αυξάνεται.
 4. Η αποφυγή έκθεσης στον ήλιο και στο solarium 4-5 μέρες πριν από την συνεδρία είναι απαραίτητη, όπως επίσης και οι κρέμες αυτόματου μαυρίσματος.
 5. Σε περίπτωση χρόνιων παθήσεων (απλός έρπητας) και λήψης φαρμάκων, παρακαλώ ενημερώστε την ιατρό.

Μετά από την εφαρμογή του Laser

 1. Οι ρίζες των νεκρών τριχών θα πέσουν μετά από 10-15 ημέρες την 1η φορά εφαρμογής, για αυτό συνιστάται σε κάθε μπάνιο τρίψιμο με πετσέτα, γάζα ή σφουγγάρι.
 2. Μετά από την πτώση των τριχών μένουν υπολείμματα καμένης ρίζας σε μορφή μαύρου στίγματος, η απομάκρυνση των οποίων είναι εφικτή με peeling σώματος τύπου scrub.
 3. Εάν παρατηρήσετε τρίχες οι οποίες μεγαλώνουν αλλά δεν πέφτουν με το τρίψιμο μέσα σε 15 λεπτά από την εφαρμογή του, σημαίνει ότι αυτές δεν έχουν καεί. Στην περίπτωση αυτή θα κλείσετε ένα ραντεβού για επανέλεγχο (επαναληπτικό) ώστε να κάψουμε και αυτές που έμειναν (υπενθυμίζουμε ότι ξανθές και λευκές τρίχες δεν αντιδρούν στο laser). Το επαναληπτικό γίνεται σε 15-20 μέρες από την κανονική εφαρμογή και δεν χρεώνεστε γι” αυτό. Στην περίπτωση που δεν έχουν μείνει καθόλου τρίχες, έρχεστε ξανά κατευθείαν για κανονική θεραπεία όταν ξαναβγούν οι τρίχες (μετά από 40-60 μέρες, ίσως και περισσότερο).
 4. Συνιστάται χρήση ενυδατικής κρέμας
 5. Μετά από την αποτρίχωση με laser ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι απαραίτητη η χρήση αντιηλιακής προστασίας.
 6. Είναι φυσιολογικό να παρατηρηθεί περιθυλακικό οίδημα (κοκκινίλα) για μερικά λεπτά (όχι για παραπάνω από μισή ώρα).