Fraxel Laser

Το fraxel είναι ένα μη επεμβατικό Laser που δρα βαθιά στο δέρμα ενεργοποιώντας τη φυσική διαδικασία επούλωσής του με αποτέλεσμα την παραγωγή κολλαγόνου, δηλαδή την φυσική ανανέωση του δέρματος. Πλεονέκτημα της θεραπείας αυτής είναι ότι έχει τη μέγιστη θεραπευτική αποτελεσματικότητα ενώ ταυτόχρονα διατηρεί τον περιβάλλοντα ιστό άθικτο.

Στο χώρο μας διαθέτουμε το νέο fraxel:restore dual που έχει δύο διαφορετικά μήκη κύματος: Το ERBIUM (1550nm) το οποίο επιτυγχάνει βαθιά διείσδυση, και ένα νέο μήκος κύματος, το THULIUM (1927nm), που έρχεται να προστεθεί στις θεραπείες αντιμετώπισης των επιφανειακών αλλοιώσεων. Έτσι, μπορούμε να θεραπεύσουμε με ασφάλεια και επιτυχία τόσο τις επιφανειακές όσο και τις βαθύτερες αλλοιώσεις της επιδερμίδας, σε όλους τους τύπους δέρματος και σε ολόκληρο το σώμα.

Οι θεραπείες με το fraxel έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές στην αντιμετώπιση των ρυτίδων γύρω από τα μάτια και το στόμα, στην ανάπλαση της επιδερμίδας και στην αναζωογόνηση του λαιμού, του μπούστου και των χεριών. Δίνει νεανική, πιο φρέσκια όψη και απαλότερη υφή στο δέρμα. Βελτιώνει τον τόνο τού δέρματος και το μέγεθος των πόρων. Επίσης είναι αποτελεσματικό στα διάφορα προβλήματα που προκαλεί ο ήλιος, όπως στις σκούρες κηλίδες και στο μέλασμα, στη φωτογήρανση και στην ακτινική κερατίαση. Τέλος μπορεί να βελτιώσει ή και να εξαλείψει τις ουλές ακμής και τα μετεγχειρητικά σημάδια.

Δεν απαιτεί τη διακοπή των καθημερινών δραστηριοτήτων. Ανάλογα με τον τύπο και το πρόβλημα του δέρματος και λαμβάνοντας υπόψη τις κοινωνικές και επαγγελματικές υποχρεώσεις του κάθε ατόμου, μπορούμε να αποφασίσουμε πως θέλουμε να επιτύχουμε τα αποτελέσματα της θεραπείας. Μια εντατικοποιημένη θεραπεία απαιτεί λιγότερες συνεδρίες. Μέγιστα αποτελέσματα έχουν επιτευχθεί με 3 έως 5 συνεδρίες, που απέχουν μεταξύ τούς 2 έως 6 εβδομάδες.

Τι να περιμένετε μετά την θεραπεία

Η θεραπεία με το FRAXEL προκαλεί έντονη αντίδραση του δέρματος. Η ένταση και η διάρκεια της αντίδρασης αυτής εξαρτάται από την ένταση/επιθετικότητα της θεραπείας και την ικανότητα επούλωσης του κάθε δέρματος.

Οι αντιδράσεις αυτές είναι:

 • Οίδημα: Θα παρατηρήσετε αρκετό οίδημα μετά τη θεραπεία FRAXEL. Διαρκεί συνήθως δυο ημέρες. Για να μειώσετε το οίδημα ακολουθήστε τα παρακάτω:
  • Τοποθετήστε κρύες κομπρέσες στην περιοχή που έγινε η θεραπεία κάθε μία ώρα για 10 λεπτά, μέχρι να πάτε για ύπνο
  • Κοιμηθείτε με το κεφάλι ψηλά το πρώτο βράδυ. Χρησιμοποιείστε όσο περισσότερα μαξιλάρια μπορείτε.
 • Ερυθρότητα: Η ερυθρότητα διαρκεί έως και πέντε μέρες μετά την θεραπεία. Αμέσως μετά την θεραπεία είναι αρκετά έντονη και σταδιακά ελαττώνεται. Αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε makeup.
 • Ξηρό δέρμα: Μπορεί να νιώσετε το δέρμα σας ξηρό ή ξεφλουδισμένο. Είναι πιθανό να παρατηρήσετε μια τραχιά υφή λίγες μέρες μετά τη θεραπεία FRAXEL. Αυτό συμβαίνει γιατί ο ιστός στον οποίο έγινε η θεραπεία αποβάλλεται σιγά-σιγά και το νέο δέρμα αναγεννιέται.
 • Φλοίδα- Ξεφλούδισμα: Όταν η θεραπεία με Fraxel γίνεται με σκοπό την απομάκρυνση κηλίδων, δυσχρωμιών ή μελασμάτων , εμφανίζεται μία λεπτή σκουρόχρωμη φλοίδα στο δέρμα την επόμενη μέρα μετά από την θεραπεία. Η φλοίδα αυτή απομακρύνεται σιγά σιγά από μόνη της καθώς αναπλάθεται το δέρμα. Την 6η μέρα μετά από τη θεραπεία το δέρμα έχει καθαρίσει από την φλοίδα αυτή τελείως. Και σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε makeup.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τα άτομα με ιστορικό εμφάνισης έρπητα στην θεράπουσα περιοχή έχουν μεγάλες πιθανότητες να εμφανίσουν συμπτώματα ερπητοϊού αμέσως μετά τη θεραπεία. Στην περίπτωση αυτή ενημερώστε τη γιατρό για να σας δοθούν οδηγίες για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων.

Πώς να φροντίσετε το δέρμα σας μετά τη θεραπεία FRAXEL

Είναι σημαντικό να βοηθήσετε το δέρμα σας να επανέλθει γρήγορα και να το προστατέψετε.

 • Αντηλιακό: Το αντηλιακό καλό θα ήταν να παρέχει διπλή προστασία (UVA ΚΑΙ UVB) και να έχει δείκτη προστασίας 50. Η χρήση του αντηλιακού θα πρέπει να γίνεται κάθε 2 ώρες εφόσον η περιοχή στην οποία έγινε η θεραπεία με FRAXEL εκτίθεται στον ήλιο.
 • Ενυδάτωση: Το προϊόν δεν πρέπει να είναι ερεθιστικό και κολλώδες, διαφορετικά μπορεί να αναπτυχθούν εξάρσεις. Κατά τη διάρκεια της αποθεραπείας χρησιμοποιήστε προϊόντα ενυδάτωσης και ανάπλασης όσο πιο συχνά μπορείτε. Συμβουλευτείτε τη γιατρό σας για τα προϊόντα αυτά.
 • Απολέπιση: Το δέρμα σας θα είναι πολύ ευαίσθητο την πρώτη βδομάδα μετά τη θεραπεία, οπότε μην χρησιμοποιήσετε προϊόντα που προκαλούν ερεθισμό αυτή την περίοδο. Μην χρησιμοποιήσετε κρέμες απολέπισης, ή προϊόντα που περιέχουν Γλυκολικό οξύ και Βιταμίνη A. Διαβάστε τα συστατικά του κάθε προϊόντος.
 • Λευκαντικές κρέμες: Σταματήστε τη χρήση της λευκαντικής κρέμας όσο το δέρμα σας είναι ερεθισμένο. Χρησιμοποιείστε λευκαντική κρέμα μετά την πλήρη αποθεραπεία του δέρματος σας.