Είτε θέλετε να αφαιρέσετε το τατουάζ σας πλήρως, είτε κάποιο μέρος από αυτό, ακόμα και αν απλώς θέλετε να ξεθωριάσει ώστε να κάνετε κάποιο άλλο τατουάζ πάνω στο προηγούμενο, το ιατρείο µας έχει την λύση.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αφαιρέσει κάποιος ένα τατουάζ

  • Το σχέδιο δεν είναι καλό ή έχει αλλοιωθεί µε το πέρασμα των χρόνων.
  • Το σχέδιο απεικονίζει κάτι που πλέον δεν σας αντιπροσωπεύει ή απλώς το έχετε βαρεθεί.
  • Κάποια επαγγέλματα απαγορεύουν την ύπαρξη τατουάζ στο σώμα.
  • Έχετε ημιμόνιμο μακιγιάζ στα φρύδια και δεν σας ικανοποιεί το σχήμα του ή το χρώμα του
[justified_image_grid ng_gallery=2 ng_count=yes ng_description=no ng_title=no prettyphoto_social=no last_row=center]

Το ιατρείο µας διαθέτει το laser Discovery Pico της Quanta System που είναι ένα νέο, βραβευμένο μηχάνημα το οποίο διαθέτει 3 διαφορετικά laser (Nd: YAG 1064 nm, Nd: YAG 532 nm, Ruby Laser 694 nm) και τα οποία καθιστούν την αφαίρεση όλων των χρωμάτων τατουάζ εφικτή χωρίς τις παρενέργειες των παλιότερων laser (Q-switched). Παράλληλα µε την τεχνολογία fractional που επίσης είναι ενσωματωμένη στο μηχάνημα μπορούμε να αφαιρέσουμε τα τατουάζ χωρίς να αφήσουμε ουλές.

Είναι το μοναδικό laser στην βόρεια Ελλάδα που εκπέμπει παλμούς σε picosecond (10-12 sec) αντί για nanosecond (10-9 sec) και χάρη στην αποκλειστική τεχνολογία Quanta Pico-Boost (δίπλωμα ευρεσιτεχνίας) είναι η πιο καινοτόμος και ισχυρή συσκευή λέιζερ, για αφαίρεση τατουάζ και χρωματισμών,  που διατίθενται στην αγορά.

Το laser Discovery PICO τεχνολογίας Pico-Switch βασίζεται στο φωτομηχανικό φαινόμενο κάνοντας επιλεκτική φωτοθερμόλυση, δηλαδή διασπά τα μεγάλα σωμάτια της χρωστικής του τατουάζ σε μικρότερα σωματίδια, αφήνοντας τον γύρω ιστό, που δεν έχει χρωστική, άθικτο. Τα σωματίδια αυτά αποβάλλονται από σώμα µας µε την διαδικασία της φαγοκυττάρωσης. Εξαιτίας της ικανότητας του Discovery Pico να εκπέμπει παλμούς Laser σε Picosecond και όχι σε nanosecond όπως έκαναν τα laser παλαιότερης τεχνολογίας (Q-switched) µας δίνεται η δυνατότητα να εκμεταλλευτούμε πλήρως και το φωτοακουστικό φαινόμενο κατά το οποίο, εξαιτίας της ταχύτητας της ακτίνας laser δημιουργείται ωστικό κύµα το οποίο διασπά περαιτέρω τα σωµάτια της χρωστικής. Αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς µε τον τρόπο αυτό µπορούµε διαλύσουµε ακόμα και τα πιο µικρά σωματίδια χρωστικής, πράγμα που ήταν σχεδόν αδύνατο µε τα παλαιότερα Q-switched laser. Έτσι, µπορούµε να έχουμε πλήρη αφαίρεση του τατουάζ σε µικρότερο αριθμό συνεδριών απ’ ότι µε τα laser Q-switched.

Αφαίρεση Τατουάζ και Fractional

To fractional είναι ένα laser που χρησιμοποιείται κυρίως για ανάπλαση και αφαίρεση µελαγχρωµα- τικών κηλίδων. Πλέον χρησιμοποιείται και στις θεραπείες αφαίρεσης τατουάζ επικουρικά. Το fractional χρησιμοποιείται πριν τη θεραπεία δημιουργώντας μικροσκοπικές τρυπούλες οι οποίες επιταχύνουν την διαδικασία της φαγοκυττάρωσης και ελαχιστοποιούν την δημιουργία µικροοιδη- µάτων. Το fractional επίσης βοηθάει στην βελτίωση της υφής του δέρματος στα “κακοχτυπηµένα” τατουάζ ή σε τατουάζ στα οποία παλιότερα έγιναν πολύ επιθετικές προσπάθειες για αφαίρεση τους.

Γιατί να επιλέξετε να αφαιρέσετε το τατουάζ σας σε εμάς

Το ιατρείο µας ειδικεύεται στη χρήση των laser και προσφέρει αξιόπιστες λύσεις εδώ και 15 χρόνια. Το laser αφαίρεσης τατουάζ Discovery Pico που διαθέτει πλέον το ιατρείο µας είναι το µοναδικό µηχάνηµα αφαίρεσης τατουάζ στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας το οποίο εκπέµπει παλµούς σε Picosecond και σε συνδυασμό µε τις ενσωματωμένες 3 διαφορετικές δέσμες laser και την τεχνολογία fractional µπορούµε να εγγυηθούμε την ασφαλή και πλήρη αφαίρεση όλων των χρωµάτων τατουάζ  χωρίς την δηµιουργία ουλών.

Οδηγίες για μετά την θεραπεία

    • Καθώς περνάει το laser πάνω από το τατουάζ δηµιουργείται ένα “frosting effect” (όψη πάγου) το οποίο µετά από κάποια ώρα εξαφανίζεται. Το τατουάζ επανεµφανίζεται και παρατηρούµε ότι µε το πέρασµα των ηµερών αρχίζει σιγά σιγά να ξεθωριάζει. Αυτό συµβαίνει γιατί τα µακροφάγα, ακολουθώντας τις φυσιολογικές διεργασίες του δέρματος, απομακρύνουν σταδιακά τις χρωστικές.
    • Μετά την θεραπεία το δέρμα στο σημείο εκείνο θα είναι πρησμένο, ελαφρώς ερεθισμένο και ευαίσθητο στην τριβή. Υπάρχει περίπτωση σχηματισμού φυσαλίδων, ειδικά στα σημεία που έχουν χρωµατιστεί µε κόκκινο χρώμα. Στην περίπτωση αυτή δεν θα πρέπει να τις πειράξουµε. Σε 2 – 3 µέρες θα εξαφανισθούν.
    • Δεν θα πρέπει να ξύνετε ή να τρίβετε την περιοχή και θα πρέπει να την διατηρείτε καθαρή.
    • Μετά την θεραπεία θα πρέπει να τοποθετείτε αναπλαστική κρέμα.
    • Απαγορεύεται η ηλιοθεραπεία χωρίς την χρήση αντιηλιακού µε υψηλό δείκτη προστασίας
    • Για 7 ηµέρες µετά την θεραπεία θα πρέπει να αποφεύγετε το κολύμπι σε πισίνα
    • Αποφεύγουμε το ξύρισμα όσο η περιοχή είναι ερεθισμένη.

* Η επόμενη συνεδρία θα πρέπει να είναι µετά από 40 ηµέρες καθώς θα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία της φαγοκυττάρωσης.